Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Met een degelijke SEO zorg je ervoor dat je site op bepaalde trefwoorden goed gevonden wordt. Elke pagina kan je optimaliseren voor andere trefwoorden.
Voor een goede ranking zijn een aantal zaken van groot belang:

-Een goed trefwoorden onderzoek
-Een goede basis SEO voor elke pagina
-Linkbuilding, o.a. via social marketing

Zoekmachine Optimalisatie

Trefwoordenonderzoek

Zoekmachine optimalisatie - Trefwoorden Onderzoek

Voordat je de pagina’s van een website gaat inrichten is het allereerst van belang om een goed trefwoordenonderzoek te doen. Zo’n onderzoek houdt in dat alle trefwoorden, en combinaties van trefwoorden, op een rij gezet worden die voor het bedrijf van belang zijn.
Daarna wordt gecheckt hoe vaak deze trefwoorden worden gezocht en vervolgens wordt pas bepaald voor welke woorden alle pagina’s worden geoptimaliseerd.

Basis SEO

Op elke pagina worden de trefwoorden zo geplaatst dat zoekmachines begrijpen waar de pagina over gaat. Het gaat erom aantrekkelijke tekst te schrijven waar de trefwoorden voldoende worden genoemd in alinea’s, tekst en koppen.
Daarnaast is het van belang dat zoekwoorden worden genoemd bij onder andere plaatjes, in meta-tags en bread-crumbs.

Zoekmachine optimalisatie - Basis SEO

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Zoekmachine optimalisatie - Linkbuiding

Linkbuilding houdt in dat de website gelinkt wordt vanaf andere plekken op het web. Van belang is dat websites met enig gezag jou gaan noemen als belangrijke speler en naar je gaan linken.
Het is ook van belang genoemd te worden op sociale media. In WordPress kunnen wij een heel handig stuk software inbouwen waarbij je CMS als dashboard fungeert voor al je sociale uitingen. Lees verder op de pagina over social marketing.

Contact